Snel en veilig transport
van je elektrische auto

Hoe zit dat eigenlijk bij transport van een elektrische auto… Kan dat op dezelfde manier als bij auto’s die op benzine of diesel rijden? Nee, dat kan niet zomaar. Daarom zijn wij gespecialiseerd om dit snel en veilig voor je te regelen, ook hybride auto’s en waterstofauto’s. Onze chauffeurs zijn technisch gediplomeerd en beschikken over het juiste materieel voor transport van één of meerdere elektrische auto’s, van deur tot deur, ook niet rijdbare elektrische auto’s en schadevoertuigen. En de vaste levertijden geven zekerheid: 5 werkdagen in Nederland en 10 werkdagen in Europa. Wil je maatwerk? Dat kan natuurlijk ook.

Help, de batterij van m’n elektrische auto is leeg, haal je me op? Kunnen jullie ook tien elektrische voertuigen tegelijk transporteren? Hebben jullie een brandveilige stalling voor niet-rijdbare elektrische auto’s? Ja zeker! Dat bedoelen we met ‘we regelen het voor je’. Bel ons, we helpen je graag en snel.

Waarom is transport bij een elektrische auto anders?

Het transport van elektrische auto’s is om 2 redenen anders dan bij auto’s die op benzine of diesel rijden. Ten eerste is een elektrische auto zwaarder. Dat speelt vooral een rol als je meerdere elektrische auto’s laat vervoeren. In plaats van bijvoorbeeld 8 ‘gewone’ auto’s passen er maar 6 elektrische auto’s op één meerlader. Ten tweede bestaat de kans op zelfontbranding bij een beschadigde elektrische auto. Er zijn extra maatregelen nodig om dit gevaar te voorkomen. In beide gevallen zul je rekening moeten houden met bijkomende kosten. Het goede nieuws is: in beide gevallen kun je het aan ons overlaten, wij regelen alles voor je.

Gespecialiseerd in transport van niet rijdbare elektrische auto’s en schadevoertuigen

Bij een technisch mankement, ook al is het maar de sleutel die het niet doet, rollen de wielen niet bij een elektrisch voertuig. Slepen, met een lier op de vrachtwagen zetten of starten met startkabels kan niet. Onze chauffeurs hebben de kennis en het materieel om de elektrische auto aan de praat te krijgen. En als dat niet lukt, op de vrachtwagen te zetten. Uiteraard is het ook mogelijk om één of meerdere niet rijdbare elektrische auto’s te stallen. In onze bedrijfsruimte staan de voertuigen droog en brandveilig.

auto transport

We helpen je ook met tussentijds opladen

Nadat je de opdracht hebt gegeven, regelen wij de verdere afhandeling voor je tot het moment dat de elektrische auto op het afleveradres is afgeleverd. Zie jij op jouw app dat de batterij te leeg wordt? Bel ons, dan regelen wij dat de auto wordt opgeladen. De chauffeur is ook gespecialiseerd in het afhandelen van volmachten en andere documenten ter plaatse. Hij of zij weet wat voor jou belangrijk is en houdt je op de hoogte.

Gesloten vervoer en all risk verzekering bij transport van een elektrische auto

Al onze transporten zijn standaard all risk verzekerd, dus ook het transport van jouw elektrische auto(‘s). Je hebt dus veel meer zekerheid dan via de basisverzekering die deel uitmaakt van de algemene CMR condities. Dit is met name interessant bij transport van bijzondere waardevolle elektrische auto’s. Goed om te weten dat wij ook gesloten vervoer bieden.

Makkelijk digitaal inboeken en snelle facturatie

Met een account op ons webportaal plan je je orders rechtstreeks in, ook bij meerdere laad- en losadressen. Automatisch worden per laad- en losmoment tien scherpe foto’s geupload, waar je altijd toegang tot hebt. Samen met de all risk verzekering heb je dus alle zekerheid die je nodig hebt. Ook de facturatie verloopt digitaal, lekker snel en overzichtelijk, bijvoorbeeld als verzamelfactuur. 

Betrouwbare partners met state-of-the-art materieel

Ons materieel is uitgebreid, uitvoerig en ook geschikt voor transport van elektrische auto’s met dakkoffer of meerdere elektrische auto’s tegelijk. Bovendien zijn alle autotransporters en meerladers state-of-the-art, ze voldoen aan de Euro 6 norm en kunnen dus overal in Europa rijden, ook in de binnensteden. Zo zijn wij een betrouwbare partner voor alle doelgroepen, van particulieren die geen aanspraak kunnen maken op pechhulp of verzekering en autobedrijven tot taxatiebedrijven. 

Direct duidelijkheid als je belt

Wil je één of meerdere elektrische auto’s laten transporteren? Dan ben je met één telefoontje direct geholpen tijdens kantooruren en op zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur. Na een kort keuzemenu krijg je direct een transportspecialist te spreken, die aan een half woord genoeg heeft om precies te regelen wat jij nodig hebt. In alle gevallen geven we direct aan de telefoon een inschatting van de kosten.

Wil je transport regelen voor één of meerdere auto’s? En direct duidelijkheid hebben over de kosten en wat er geregeld wordt? Neem gerust contact op of vraag online een offerte aan, we helpen je graag.

  • Kennis en materieel voor elektrische auto’s
  • Vaste levertijd 5 werkdagen (Europa 10 werkdagen)
  • Droge en brandveilige stalling mogelijk
  • Tussentijds opladen
  • Standaard all risk verzekerd
  • Euro 6 norm materieel
Meer weten over auto transport?